3 veckor efter konferensen

3 veckor har gått sedan Nätverket Genusföretagarnas första konferens. Arrangörerna (gamla styret) har haft lite tid att samla in synpunkter och kommentarer både genom enkät och genom att fråga dem vi träffat. Vi har också suttit ned och pratat igenom vad vi själva tyckt fungerat bra och sämre. Följande slutsatser drar vi:

På det stora hela var arrangemanget lyckat. Många har tackat oss och uttryckt att de varit nöjda. Enkäten visar på att de flesta tycker att dagen varit meningsfull, att de fått dela med sig av sina åsikter och erfarenheter och att de fått möjlighet att knyta nya kontakter vilket var vad vi främst hade hoppats på.

Några saker kan vi göra bättre. Workshops är en bra form men det är bättre att ha lite färre och längre än att tvingas bryta diskussionen när den precis kommit igång. Vi har fått efterlysningar om mer konkreta företagarfrågor såsom prissättning, försäljning och möjligheter i det svenska regelsystemet. Vi bör INTE ha musik under minglet eftersom det minskar tillgängligheten för personer med hörselnedsättning, vi bör dela ut program på papper och vi bör servera kaffe direkt på morgonen.

Ytterligare ett par frågor som kommit upp i utvärderingen som vi vill kommentera.

Det efterlyses mer tid att sitta och prata i lugn och ro med en person. Vi menar att vi hade hela förmiddagsminglet och lunchen (samt eftermiddagsfikat för den som inte ville delta i mingelbingot) till detta och att det fanns alla möjligheter att ta en särskilt intressant persons uppgifter och boka träff. Kanske kan vi, om upplägget tillåter det, strukturera om dagen så att nya kontakter knyts på morgonen och kan vidareutvecklas under dagen.

Genomgången av det sociala forumet på Ning är en annan sådan fråga. Vi har både fått veta att det skulle behövas mer tid och att det var en bra sak, och att det tog för lång tid. Förmodligen handlar dessa åsiktsskillnader om i vilken mån besökanden redan använt forumet. Vi menar att det var en mycket viktig punkt på konferensen eftersom det i framtiden kommer att utgöra vårt enda kommunikationsplattform och dessutom är tillgängligt för alla, även de som inte bor i storstäderna och kan delta i fysiskt nätverkande. Till nästa gång skall vi försöka göra formen lite roligare och lite mer meningsfull för dem som redan är bekväma med forumet.

Dokumentation från konferensen skickas ut så snart den är färdigställd.

/Gamla styrelsen
Genom Christina

Postad av: Genusföretagarna, April 9, 2010 @ 08:39
Arkiverad under: Publicerat

Inga komentarer »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Kommentera