Varför begränsa sig till Sverige?

Sedan första början har Nätverket Genusföretagarna haft kontakter med svenskspråkiga jämställdhetskonsulter i Finland (www.ekvalita.fi) och vi har lärt oss mycket om olika villkor för jämställdhetsarbete här och på andra sidan Östersjön.

I förmiddags vände vi blicken västerut genom att träffa norska kollegor från KUN – Senter för kunnskap og likestilling (www.kun.nl.no). Vi fick veta att det finns mycket mindre av marknad för jämställdhetskonsulter i Norge. De var nyfikna på hur vi gör när vi säljer och vilka verktyg vi använder i vårt arbete. Vi fick veta mycket om villkoren i Norge, hur de arbetar och vad de upplever som möjligheter och utmaningar.

Man hinner säga mycket på en och en halv timme i solen, men inte tillräckligt. Förhoppningsvis tar vi nu våra första steg mot ett mer organiserat nordiskt samarbete! Vad tror ni om det? Vi efterlyser åter medlemmarnas åsikter och tankar kring hur vi ska utvecklas!

Styrelsen laddar också för helgens team-building som sjukdom och andra tråkigheter skjutit upp så länge. Vi ser fram emot att sent omsider komma igång på allvar, få lära känna varandra och strukturera upp arbetet. Vi ska också planera inför hösten och våren så än en gång – skicka oss synpunkter och idéer.

Hälsar styrelsen
genom Christina

Postad av: Genusföretagarna, June 16, 2010 @ 09:37
Arkiverad under: Publicerat

Inga komentarer »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Kommentera