anv_bild2

Genusföretagarens hemligheter avslöjade

Nätverket deltar idag på arbetsmarknadsdagen för studenterna på Centrum för genusvetenskap i Lund och föreläser om hur det är att vara genusföretagare idag.

Fokus kommer ligga på hur det är att just företaga, för helt ärligt, det är ju ingen idé att berätta om genus för genusstudenter.

Det jag tyckte var svårast med att starta företag var just det, själva företagandet. Hur går det till? Vad är måste en tänka på?

Det viktigaste jag lärt mig de senaste åren är att ha en tydlig konkret idé alltså vad jag faktiskt erbjuder för tjänster, om det är processtöd för jämställdhetsintegrering, att skriva jämställdhetsplaner och implementera dem i verksamheten eller om det är att skapa kreativa interaktiva workshops för skolungdomar. Kanske är det att utbilda förskolepersonal i hur de kan med hjälp av genuspedagogik ge barnen fler valmöjligheter. Att hitta sin nisch, sin vision och sitt mål är lika viktigt för att kunna förklara för kunder vad de har för nytta av att anlita dig.
Lika viktigt är det att ständigt hålla sig uppdaterad på vad som händer i samhället inom sitt kompetensområde. Att omvärldsbevaka för att veta vad som gör just din affärsidé unik är a och o.

Hör av er för att få veta mer! Vi behöver bli fler!

/Sanna Lilie, Egala

Postad av: Genusföretagarna, November 17, 2010 @ 03:20
Arkiverad under: nytt från malmö

Inga komentarer »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Kommentera