bild-1024x566

Innovation och tillväxt genom mångfald – konferensen

På Malmö högskola idag har ca 60 personer samlats för att diskutera möjligheterna med mångfald.

Sofie Bergkvist och Sanna Lilie från styrelsen var på plats för att lyssna på bland andra “the grand old lady”, Gabriella Fägerlind och Fredrik Eklöf, som alla är våra medlemmar. Kul tycker vi som minglade med de flesta och twittrade, #itm2011, om det mesta!

Gabriella Fägerlind började dagen med att berätta om mångfaldsforskning, “the grand old lady” aka Eva Löfgren berättade om sina år i branschen och trendspanade att år 2020 kommer diskrimineringsgrunden ålder vara oerhört aktuell eftersom då har 40-talisterna gått i pension och kommer börja kräva sina rättigheter. Malmö högskolas vice rektor Eva Engquist visade på de ojämställda siffrorna inom högskolor och universitet och ställde frågan: var är männen? Vilket Fredrik Eklöf sen svarade på i sin presentation, om vi fiskar efter talang i hela dammen? Och konstaterade att det idag inte är lika vanligt på fotografier av hela styrelser hos de stora bolagen, insikten om att det inte skulle se särskilt bra ut utifrån ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv verkar alltså ha landat hos några även om själva förändringen i sig inte skapar ytterligare förändring, menade Fredrik.

Yacir Persson-Chelbat, Diversity Index, berättade om sin metod för att mäta mångfald i större organisationer och Lynn Roseberry från Copenhagen Business School berättade om forskning och internationella rättigheter för människor med funktionsnedsättningar vilket hon trendspanade kommer bli allt viktigare och mer självklart inom en väldigt nära framtid.

Dagen avslutades med en paneldebatt som leddes av tidningen Job & Magts chefredaktör Johan Wessman. Fler positiva exempel på mångfaldssatsningar efterfrågades och frågan om hur svårt det egentligen kan vara att implementera mångfald som mätbara verksamhetsmål ställdes flera gånger. Medverkande ser ni på bilden nedan. Och med det tackar vi för denna upplysningens dag kring hur innovation och tillväxt skapas med hjälp av mångfald!

 

Postad av: Genusföretagarna, March 23, 2011 @ 16:58
Arkiverad under: nytt från malmö,Publicerat

Inga komentarer »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Kommentera