IMG_2155

Det mänskligt hållbara

När Malmö folkhögskola fyllde 20 år den 23 september i år bjöds Genusföretagarna in för att bidra med ett branschperspektiv på temat

”Det mänskligt hållbara”. De andra i samtalspanelen var Ann Heberlein, lektor i etik vid Lunds universitet, Martin Thörnkvist, omvärldsanalytiker Media Evolution, Olof Kolte, designer och lärare på Lunds universitet samt från Genusföretagarna, Sanna Lilie.

Diskussionen handlade om vad mänskligt hållbart betyder i de olika perspektiven och vad vi tror om framtiden.

Genusföretagarbranschen som är relativt ung än så länge går enligt min åsikt en positiv framtid till mötes. Med det övergripande syftet att skapa ett mänskligt hållbart samhälle.

Idag har fler sett betydelsen av att arbeta med jämlikhet, mångfald och/eller jämställdhet vilket återspeglas i våra medlemsföretag som sträcker sig över alla branscher och arbetar både i Sverige och utomlands. I tidningen Veckans Affärer för en dryg vecka sedan intervjuades Sodexos VD som berättar att han infört en tjänst som heter CDO – Cheif Diversity Officer eftersom att inte arbeta med mångfald och jämställdhet skulle innebära ekonomiska förluster för koncernen, enligt honom.

Jag avslutade min framtidsspaning om genusföretagarbranschen med att jag givetvis tror att genusföretagande är en framtidsbransch precis som miljöbranschen, som en gren inom samhällsentreprenörskapet. Vi kommer att fortsätta med att bygga mänskligt hållbara arbetsplatser, skolor och offentliga rum.

Födelsedagsskolan hade även bjudit in förre statsministern Göran Persson som pratade om sin historia inom folkbildningen som han menade är otroligt viktig för att alla ska ha en chans att utbilda sig utifrån sina egna förutsättningar. Han hade varit med för 20 år sedan och tagit det första spadtaget i skolans vackra trädgård. 


 

Postad av: Genusföretagarna, September 27, 2011 @ 06:37
Arkiverad under: Publicerat

Inga komentarer »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Kommentera